Roze Zaterdag 2019 viert de liefde!

Venlo en Krefeld kleuren knalroze op 29 juni 2019. Samen organiseren de twee steden de meest grenzeloze Roze Zaterdag ooit. Een dag waarop in Nederland én Duitsland vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar gevierd worden. Of je nou homo, hetero, queer, bi of trans bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen:

IK OOK VAN JOU

Het Roze Jaar (vanaf augustus 2018) en Roze Zaterdag zijn slechts het begin. We willen daarna, samen met jou, werken aan een betere zichtbaarheid van LHBTI’ers in en rond Venlo en Krefeld. Wil je met ons samenwerken aan meer begrip en respect voor elkaar en ben je klaar om buiten hokjes te denken? Doe dan mee!

Volgende activiteiten

jul
21
za
CSD Mönchengladbach @ Rheydter Innenstadt
jul 21 @ 12:00 pm – 9:00 pm

Op 21 juli is Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 aanwezig met een marktkraam tijdens de CSD in Mönchengladbach.

jul
22
zo
NEX-US Pool Party @ Grenswerk Café
jul 22 @ 4:00 pm – jul 23 @ 2:00 am

Deze zondag lanceren we een nieuw dance concept: NEX-US. Nexus is het Latijnse woord voor ‘verbinding’. Het clubconcept stelt (gender)diversiteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal. Muzikaal gezien wordt heel duidelijk gerefereerd aan het geluid van de oorspronkelijke housemuziek, zoals deze gedraaid werd in nachtclubs in Chicago en New York waar eind jaren 80 de muziek ontstaan is.

Het nieuwe concept wordt deze dag gelanceerd met een heuse ‘Pool Party’ op het terras van Grenswerk. De DJ’s DJ Simone – DJ WorkshopsPamtone en Volksfreude draaien disco en housemuziek en er zullen enkele performances plaatsvinden. Bezoekers kunnen verkoeling zoeken rondom een zwembad.

De sound en het gevoel van de originele housemuziek uit de beginjaren is nu nog steeds actueel en tijdloos. De clubs waar de muziek ontstond, zoals ‘The Warehouse’ uit Chicago (de naamgever van het genre ‘house’) bestonden overwegend uit een etnisch divers en gay publiek. Zeker in de beginjaren van de housemuziek werd de nieuwe scene wereldwijd gekenmerkt door een hoge mate van acceptatie en vrijheid tot zelfexpressie. De gedachte van housemuziek is: op de dansvloer is iedereen gelijk, ongeacht geaardheid, etnische achtergrond of sociaaleconomische status.

Het evenement is gratis toegankelijk en begint om 16.00u. Vanaf 22:00u zal binnen in het café van Grenswerk verdergegaan worden. Entree is gratis en IEDEREEN is van harte welkom!

Our Pool is Your Pool and Your Pool is Mine!!!

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo gemeente Venlo
Logo Provincie Limburg
euregio rmn logo
interreg logo